Jak przygotować ciasto naleśnikowe na krokiety

Jak przygotować ciasto naleśnikowe na krokiety

Jak przygotować ciasto naleśnikowe na krokiet

Kto z nas nie ma problemu żeby przygotować idealne ciasto na krokiety, aby na nie pękało przy zwijaniu. Metodą prób i błędów doświadczona kucharka z wieloletnim stażem w garmażerni, podzieliła się przepisem. Ja nakręciłam prosty filmik którym chcę się z wami podzielić.

Składniki na 12 sztuk:

1/4  litra mleka
350 g mąki
30ml oleju
2 jajka
1/4 litra gorącej wody (przegotowanej)

Wykonanie:

Mleko, jajka i mąkę razem zmiksować, po dokładnym wymieszaniu dolewać stopniowo wodę, na koniec dodać olej, ok 2 łyżek zostawić na rozgrzanie patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *