Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej

Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej

Do przygotowania surówki potrzebujemy:

kapusta pekińska
pomidory
kukurydza
koperek
majonez
sól
pieprz

W zależności czy robimy dużą porcje z dużej kapusty lub małą porcje. Podaję składniki na porcję z małej kapusty lub pół dużej, wychodzi z niej surówka na 4-6 porcji.

Kapustę przekroić na pół, a następnie połówkę nakroić wzdłuż i drobno pokroić. Jak już dojdziemy do końca można pokroić drobniej lub wyrzucić końcówkę.

Do kapusty dodać pokrojone w kostkę dwa pomidory, małą puszkę kukurydzy, pokrojony koperek. jak nie mamy zielonego koperku można dodać suszony.

Dodać dwie łyżki majonezu i poprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *